Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

Advanced Operations 2A3 Questions And Answers 100% Accurate

Beoordeling
4.0
(1)
Verkocht
1
Pagina's
8
Cijfer
A+
Geüpload op
21-05-2024
Geschreven in
2023/2024

Advanced Operations 2A3

Instelling
ABSA
Vak
ABSA

Voorbeeld van de inhoud

Advanced Operations 2A3



What agency regulates boiler ratings in Alberta?
a. Alberta Energy Regulator
b. Alberta Boiler Safety Association (ABSA)
c. Energy Resources Conservation Board
d. Canadian Standards Association - answer b

The term boiler refers to
a. all areas, ducting, fans, fuel delivery system, and stack.
b. the area where change of state from water to steam occurs - answer b

What would be the surface area of a boiler generating 460 MW?
a. 460 000 square meters
b. 4600 square meters
c. 46 000 square meters
d. none of the above - answer c

One square meter of surface area equals ____ kW?
a. 10 kW
b. 1.0 kW
c. 100 W
d. none of the above - answer a

The rating of an electric boiler is equal to:
a. steam output in kg/hour
b. surface area
c. maximum kW rating of heating element
d. steam outlet pipe area times pressure - answer c

Alternatively, boiler output may be calculated as:
a. 36 kJ/hr = 10 kW
b. 360 kJ/hr = 10 kW
c. 3.6 MJ/hr = 10 kW
d. 36 MJ/hr = 10 kW - answer d

Manufacturers generally rate boiler output in two ways. They are:
a. heating surface area and/or fuel input
b. heating surface area and/or steam output kg/hr
c. steam output kg/hr and/or fuel input

, d. fuel input and/or steam output kg/hr - answer b

Boilers rated in kg/hr may not account for:
a. feedwater temperature
b. superheater outlet temperature and pressure
c. reheater mass flow temperature and pressure
d. all of the above - answer d

With same output, oil or gas fired furnaces are smaller than any solid fuel furnace.
Why?
a. rapid burnout of fuel means no tall furnace
b. no ash to speak of requiring extra furnace volume
c. both a and b
d. none of the above - answer c

Furnace water walls surround the furnace to capture radiant heat. They must be:
a. able to expand freely while remaining gas tight
b. able to fail structurally in the event of an explosion
c. free standing without support
d. none of the above - answer a

What are the types of water wall?
a. membrane wall/tangent tube wall
b. pin stud tube wall
c. flat stud tube wall
d. all of the above - answer d

A membrane tube wall is:
a. used for radiant furnace enclosure
b. water cooled and gas tight
c. inherently high strength due to method of construction
d. all of the above - answer d

Implosions may be caused by:
a. improper operation of dampers on units with induced draft
b. rapid furnace pressure drop due to loss of fuel supply
c. both a and b
d. none of the above - answer c

Pin stud tube walls:
a. are never used in modern boilers
b. protect furnace tubes from corrosion and erosion
c. increase rate of heat transfer
d. lower combustion temperature in furnace - answer b

Steam superheater design considerations include:

Geschreven voor

Instelling
ABSA
Vak
ABSA

Documentinformatie

Geüpload op
21 mei 2024
Aantal pagina's
8
Geschreven in
2023/2024
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$21.99
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF


Ook beschikbaar in voordeelbundel

Beoordelingen van geverifieerde kopers

Alle reviews worden weergegeven
6 maanden geleden

4.0

1 beoordelingen

5
0
4
1
3
0
2
0
1
0
Betrouwbare reviews op Stuvia

Alle beoordelingen zijn geschreven door echte Stuvia-gebruikers na geverifieerde aankopen.

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Resolution Nursing
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
308
Lid sinds
3 jaar
Aantal volgers
188
Documenten
16076
Laatst verkocht
1 week geleden
NURSING VIEW

In my shop you will find documents, package deals, nursing courses, assigments,flashcards and all revision materials .You are welcome

4.0

61 beoordelingen

5
38
4
4
3
6
2
4
1
9

Recent door jou bekeken

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen