Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

BACKFLOW FROM CLASS EXAM QUESTIONS AND ANSWERS

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
13
Cijfer
A
Geüpload op
21-07-2025
Geschreven in
2024/2025

BACKFLOW FROM CLASS EXAM QUESTIONS AND ANSWERS

Instelling
BACKFLOW
Vak
BACKFLOW

Voorbeeld van de inhoud

BACKFLOW FROM CLASS EXAM
QUESTIONS AND ANSWERS



A pressure vacuum breaker backflow preventer is designed to protect the water supply
from pollution under which condition?

A: Backpressure
B: Backsiphonage
C: Water hammer
D: A and B - Correct Answers -B: Backsiphonage

An AVB must be installed ___.

A: in a pit
B: on the discharge side of a shut-off valve
C: 6" above grade
D: 12" above the highest outlet - Correct Answers -B: On the discharge side of a shut-
off valve

Which backflow preventer is designed to protect from sewage under both backpressure
and backsiphonage conditions?

A: RPZ
B: AG
C: AVB
D: PVB - Correct Answers -B: AG

The term "Air Gap" & "separation" means:

A: a hole in the supply piping
B: a gap in the airline to supply a tank
C: a physical break between the water supply line and a receiving vessel
D: a mechanical type backflow prevention assembly - Correct Answers -C: A physical
break between the water supply line and a receiving vessel

True or False?

A Pressure Vacuum Breaker type backflow preventer is designed to protect from
pollution under backpressure conditions? - Correct Answers -False

, Water closets and urinals shall be protected by a ____.

A: DC
B: PVB
C: AVB
D: SVB - Correct Answers -C: AVB

The overall responsibility for prevention of cross-connections under Title 17 is vested
with the ____.

A: water purveyor
B: building inspector
C: health department
D: the journeyman - Correct Answers -C: Health Department

Who has the primary responsibility for preventing water from unapproved sources
entering the public water supply?

A: The Water Purveyors
B: The Health Agencies
C: The Plumbing Inspectors
D: The Water Consumers - Correct Answers -A: The Water Purveyors

If a serious cross-connection is discovered in a building the plumber should:

A: write it down for future reference.
B: notify the administrative authority.
C: notify the owner.
D: all the above. - Correct Answers -D: All of the above

True or False?

A Pressure Vacuum Breaker type backflow preventer is designed to protect from
contamination under backsiphonage conditions? - Correct Answers -True

A perfect vacuum at sea level will raise water in a pipe about:

A: 28'
B: 34'
C: 36'
D: 38' - Correct Answers -B: 34'

When installing or hooking up a piece of equipment to a potable water line you should
____.

Geschreven voor

Instelling
BACKFLOW
Vak
BACKFLOW

Documentinformatie

Geüpload op
21 juli 2025
Aantal pagina's
13
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$13.49
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF


Ook beschikbaar in voordeelbundel

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Gordones22 Yala university
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
502
Lid sinds
4 jaar
Aantal volgers
351
Documenten
9499
Laatst verkocht
3 uur geleden

4.1

108 beoordelingen

5
63
4
17
3
13
2
4
1
11

Recent door jou bekeken

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen